Opmåling og opbygning af ROSEN bådstativet

Email Udskriv PDF
Bådstativ - Rosen

Rosen bådstativet kan opbygges individuelt til næsten enhver båd.


For at kunne fastlægge den ønskede opbygning skal der kendes nogle mål og træffes nogle valg:
  • Hvor langt bådstativ
  • Hvor bredt
  • Hvor lange støtteben
  • Hvor mange støtteben
  • Hvor lange teleskopben
  • Hvor står kølen

Hvor langt bådstativ? 

Som tommelfinger regel kan regnes med, at stativets længde skal være 30-40% af bådens største længde.  

Hvor bredt?

Som tommelfinger regel kan regnes med, at stativets rammebredde skal være 70-85% af bådens største bredde.

Hvor lange støtteben?

Hovedreglen er at anlægsfladen skal støtte båden under vandlinjen for ikke at risikere ridser på fribordet. Dvs. det faste støtteben i hvert fald skal være kortere end dybgangen. Uanset bådens undervandslinier.

Afstanden mellem støttebenenes anlægsflader vil typisk være 60-75% af største bredde, så anlægsfladen vil være tilsvarende lavere under vandlinien. På seljbåde normalt mellem 0,2 til 0,5 m under vandlinien. Her er det nødvendigt at se lidt på undervandslinerne, idet der er en del forskel på undervandsskroget af f.ex en x-yacht og en langkølet turbåd. Teleskoprørene i støttebenene kan normalt udligne forskellene. For motorbåde gælder tildels de samme mål, men her vil der ofte være tale om at båden har v-form, så undervandsskroget er mere fladt.

Har du flere spørgsmål er du velkommen til at kontakte os. 

Hvor lange teleskopben?

Det giver sig selv.

0,5m støtteben har 0,5m teleskoprør. Justeringsmulighed 0-25cm

0,75m støtteben har 0,75m teleskoprør. Justeringsmulighed 0-45cm

1,0m og længere støtteben har 1,0m teleskoprør Justeringsmulighed 0-55cm.

 

 

Hvor mange støtteben?

Her er grundstativet udstyret med 4 støtteben, men vort vinterstativ er forberedt til for 1 ekstra støtteben på hver side, hvis det ønskes. F.eks, hvis der skal udføres arbejde på skroget, hvor det normale støttebenet rører.


Hvad med kølen?

Normalt skal kølen stå på en klods på den trykfordelingsplade stativet er udrustet med. Det har til funktion dels at fordele bådens vægt på underlaget, dels at sikre stativet mod at skride på underlaget, idet bådens vægt holder stativet på plads. Dette er særligt relevant ved smalle både med stor dybgang. Især hvis de opstilles på asfalt eller beton.

Stativet passer uden videre til både med kølbredde på lidt under 30 cm. Er kølen bredde end dette skal denr klodses op så den kan gå over stativets bundramme.

 

Kontakt os og lad os hjælpe dig med valg af stativ. 45817337 eller e-mail til: Denne emailadresse er beskyttet mod programmer som samler emailadresser. Du skal aktivere javascript for at kunne se adressen.

 

Vi har erfaringen, vi har gjort det mange gange før.

 

Menu

Oversigt: Forside Opmåling